САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Руководство ЈП „Комград”-а Бачкa Тополa, апелује на грађане да се суздрже од ширења неистине и говора мржње о руководству ЈП „Комград”, а након објављивања текста Маглочистача, у којем није приказано реално стање у ЈП „Комград”. Наиме, незадовољство малобројних појединаца не изражава целокупно стање у јавном предузећу и одговорно тврдимо да у ЈП „Комград” нико није мобингован. Основно начело предузећа је да се радни задаци морају извршити, без обзира на функцију у фирми, националну или верску припадност, политичку опредељеност, као и породични положај. Руководство максимално излази у сусрет радницима, узимајући у обзир да су поједини послови тешки физички послови. Рад се никада није сматрао мобингом, а на жалост постоје појединци који злоупотребљавају ово право.

Не можемо рећи да су радници који су отишли из предузећа, отишли због незадовољства условима рада, нити због радне атмосфере, а то мора да је знак да предузеће, у складу са могућностима, добро функционише. Чак се и обим послова из године у годину повећава из разлога што „Комград” преузима сва насеља у општини, али се ти послови равномерно распоређују унутар извршилаца.

Последњих година предузеће је прошло кроз бројне промене, у циљу побољшања пре свега положаја радника, али и пружања квалитетних услуга и отворености према корисницима. Константно се улаже у возни парк, а не у луксузна и службена возила, у модернизацију опреме, обуке радника, као и побољшање комуникације са корисницима. Накнаде за редован рад, као и прековремени и ноћни рад су редовно исплаћени у складу са законским прописима и другим актима предузећа.

Пласирањем информације да се у ЈП „Комград” врши мобинг, без да је пружена прилика другој страни да се изјасни о овим тврдњама, нарушава углед предузећа у околини и чини му штету.

Наглашавамо да слобода медија и друштвених мрежа не подразумева и пласирање лажи, којима се повређују част и углед појединца или предузећа.

 

У нади да ће се убудуће пажљивије приступати пласирању било каквих информација,

С поштовањем,

 

 

РУКОВОДСТВО ЈП „КОМГРАД”

 

.